Известие

Collapse
No announcement yet.

Катализатор Алфа 156 2.0TS 155к.с (10.2000)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Катализатор Алфа 156 2.0TS 155к.с (10.2000)

Здравейте колеги,

Доста търсих из форума, но не видях снимка на оригинално монтирания катализатор.
    Колатя я взех с махнат катализатор но звънтенето в генерацията ми къса нервите. Някой знае ли как изглежда оригинално катализатора, който, до колкото успях да разбера от четене, е съставен. Сиреч катализатор + резонатор на едно. Ако може някой да качи снимка на оригинално монтирания на колата ще съм му много благодарен.

Иначе намерих това:
    http://www.ebay.co.uk/
    Като цена не е лошо и ако става за мойта колица, направо да го поръчвам.
    Alfa 156 2.0 TS 155hp - Remapped by O.E.Motorsprot, Polyurethane-d by ФЕРАРИСТ, MAF-ed by spe4elist

Здравей колега,
    по-добре не си слагай втора употреба катализатор, защото може да е частично запушен, а това ще доведе до намаляване на мощността. Освен това кварталния гепел ще му се зарадва като синеоко бебе на нова залъгалка. Съвета ми е да си сложиш резонаторно гърне, първо за да не ти дрънчи на ламарина около 2800-3000 оборота и второ изгорелите газове да излизат с подходяща скорост, така че ламбда-сондата да отчита коректно. Цената на такова гърне е около 80 лева, а монтажа е 20-30 лева.
    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Това което е в линка от ebay не е втора употреба. Струва ми се доста ниска цена като за катализатор. По скоро си мисля, че е резонатор имитация на катализатор ама нейсе. Ако можеш да кажеш какъв точно резонатор да сложа на мястото на катализатора, ще съм много благодарен!
      Alfa 156 2.0 TS 155hp - Remapped by O.E.Motorsprot, Polyurethane-d by ФЕРАРИСТ, MAF-ed by spe4elist

Comment

За София бих ти казал, но понеже виждам, че си от Русе е най-добре колега от Русе да те ориентира.
        П.С. Този катализатор определено изглежда по-различно от моя, който бе отстранен. А той беше оригинален.
        Last edited by dansguardian; d.m.y г., 14:53.

Comment

Първоначално публикувано от tharude Покажи съобщение
          Това което е в линка от ebay не е втора употреба. Струва ми се доста ниска цена като за катализатор. По скоро си мисля, че е резонатор имитация на катализатор ама нейсе. Ако можеш да кажеш какъв точно резонатор да сложа на мястото на катализатора, ще съм много благодарен!
          Драсни 2 реда на продавача и го питай катализатор ли е или резонатор.
          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Вече чакам отговор колега

Comment

Моя го махнах и го преправих на резонатор.Вътре има две пити една зад друга заемащи половината от пространството, другата половина е резонаторно гърне с надупчена тръба и вата.Понеже от предната пита беше останал един "картоф", отрязах предното бомбе на катализатора, извадих питите или каквото беше останало, след това отрязах излишната ламарина до резонаторната част и заварих бомбето за нея.След това отидох на майстор който го завари обратно.Колата пак си е тиха.Навсякъде могат да ти сложат гърне, обаче като вземеш виж дали тежи и като го почукаш трябва да бие на плътно.Това значи че вътре между тялото и надупчената тръба има пълнеж от вата.Ако дрънчи на кухо няма вата и звучи гадно и е шумно в колата.За какво се харчиш за катализатор.

Това за колата от подписа.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                Моя го махнах и го преправих на резонатор.Вътре има две пити една зад друга заемащи половината от пространството, другата половина е резонаторно гърне с надупчена тръба и вата.Понеже от предната пита беше останал един "картоф", отрязах предното бомбе на катализатора, извадих питите или каквото беше останало, след това отрязах излишната ламарина до резонаторната част и заварих бомбето за нея.След това отидох на майстор който го завари обратно.Колата пак си е тиха.Навсякъде могат да ти сложат гърне, обаче като вземеш виж дали тежи и като го почукаш трябва да бие на плътно.Това значи че вътре между тялото и надупчената тръба има пълнеж от вата.Ако дрънчи на кухо няма вата и звучи гадно и е шумно в колата.За какво се харчиш за катализатор.

Това за колата от подписа.
                Да де колега, но както казах по-горе, взех я без кат. и нямам представа как изглежда. Въпроса по скоро трябва да бъде каква форма и размер на резонатор е подходящ за мойта колица. Ако някой е сложил някакъв резонатор, който върши работа с честотите генерирани в оборотите м/у 2500-3200 да каже какъв и от къде го е взел, че да сложа и аз такъв.

Comment

Първоначално публикувано от tharude Покажи съобщение
                  Да де колега, но както казах по-горе, взех я без кат. и нямам представа как изглежда. Въпроса по скоро трябва да бъде каква форма и размер на резонатор е подходящ за мойта колица. Ако някой е сложил някакъв резонатор, който върши работа с честотите генерирани в оборотите м/у 2500-3200 да каже какъв и от къде го е взел, че да сложа и аз такъв.
                  Когато махнах моя катализатор преди 4 години,отидох в специализиран сервиз за ремонт и подмяна на генераций.Човека извади един каталог и след като видя какво резонантно гърне дават за моята кола го извади от склада,монтира го и до момента нямам ядове с него.Нямам излишни шумове.Цялата операция ми струваше 60 лв.
                  sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

В такива моменти откровено съжалявам че се завърнах от Ст.Загора в Русе. Е няма такъв умрял град. Явно трябва да се живее на всякъде другаде но само не и в Русе за да се кара Алфа
                    Айде колеги, някой от Русе преживял подмяна на катализатор с нещо добро и работещо да даде препоръка. Коминджиите на "Локомотив" нямат подобни, всичко дрънчи на кухо вътре.

Comment

Брей... Как ли ние си караме алфите в Русе и то не от 3 дни.
                      Ами можеш да отидеш в "Даскалов Ико" срещу "Евромаркет" в Западна промишлена зона.
                      Успех!
                      alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Първоначално публикувано от muchev Покажи съобщение
                        Брей... Как ли ние си караме алфите в Русе и то не от 3 дни.
                        Ами можеш да отидеш в "Даскалов Ико" срещу "Евромаркет" в Западна промишлена зона.
                        Успех!
                        Хехе, колега, не го приемай като нападка! Аз съм си кореняк Русенец. Това за сервизите си е лично мое съждение, необременващо никого с тежестта си! Сигурен съм, че има кой да се занимава с генерации и в Русе, но информацията е меко казано апокрифна. Тези на "Локомотив" са коректни и добри майстори но предимно на VAG групата.
                        Имаше тема за добър сервиз за Алфа в Русе без никаква конкретика, само в един от отговорите беше публикуван нечии телефон, без указания на кого и за какво е. Беше споменат и някой Иван, но без детайли.
                        Лично аз ползвам услугите на сервиз "Аутомакс". Ако става дума за двигател и ходова част, са малко тези които не познават Наско. Но за запознати с генерациите, хеле па на Алфа със специфичните резонанси, наистина няма инфо във форума. За сметка на това, аз лично знам три сервиза в Ст.Загора и два в Пловдив които биха свършили перфектно работа по генерацията. Просто региона там си е такъв.
                        Благодарение на колегата badmadafaka проблема е решен и си чакам пратката по Еконт вече.
                        А относно италианките, да, карам Алфа от три дни както каза (и вече не ми се слиза от нея), но карам и Фиат от 4 години и италианските автомобили са ми тръпка, както предполагам и на тебе.

Живи и здрави!

Comment

Има решение - ела ни на гости в София, пък докато си изпиеш бирата красавицата вече ще мърка като котка

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                            Има решение - ела ни на гости в София, пък докато си изпиеш бирата красавицата вече ще мърка като котка
                            Благодаря за поканата колега, няма да пропусна като имам път към София да пием по бира. Засега, ще пробвам с този резонатор от badmadafaka и ще пробвам при "Даскалов и ко", по препоръката на колегата muchev. Ако чак толкова пък не съм доволен от звука, що пък и да не се разходя до София
                            Като поставя резонатора ще пиша отзиви!

P.S. Онзи британец от линка по-горе твърди, че било катализатор, ама нещо му нямам вяра... хеле па за тези пари...
                            Last edited by tharude; d.m.y г., 18:23.

Comment

Working...
                            X